Bra sätt att fira!

 

De senaste åren har jag fått fira nyår på UNITE i Västerås. Unite är en gemensam konferens som pingstförsamlingar i hela Sverige anordnar tillsammans och som genomförs på fem olika platser samtidigt. Vi i Strängnäs har åkt till Västerås, där konferensen hålls i pingstkyrkan. 29 dec till 1 jan samlades nästa 500 ungdomar (slutsålt) för att fira nyår. Men inte bara att 2016 skulle bli 2017, det fanns något större att fira!

 

Temat för årets konferens var "shine His light", att lysa Guds ljus. Ungdomar och ledare fick bli påminda om att det är Jesus som är världens ljus, att ljuset lyser i mörkret och att mörkret inte kan övervinna ljuset. Dessutom är vi kallade att lysa av Guds ljus, ta emot Jesus och lysa vidare till resten av världen.

 

Att få vara med när hundratals unga människor firar att Gud är för dom, det är för mig obeskrivligt stort. Att vi kyrkor dessutom gör riktigt bra konferenser där vi bygger en god kultur, det är också något vi ska vara stolta över.

 

Nu kommer vi som församling kommer fortsätta att fira att Gud är för oss! Varje vecka, framför allt på söndagarna ses vi för att fira att Jesus är Herre!

 

/ Samuel Lewinson

 

 

Vecka 1

Fredag

Lördag

Söndag

 

Vecka 2

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Lördag

 

Söndag

10:00 Holy Dice speldag

10:00 12 Korgar öppnar

10:30 Gudstjänst, nattvard, årshögtid

 

 

09:00 Bön i kyrkan

14:00 12 Korgar öppnar

18:00 Språkcafé

10:00 12 Korgar öppnar

17:00 Gudstjänst på finska

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

19:00 Lovsångsmöte

HOLY DICE - SPELDAG

 

Den 6 januari hålls årets första speldag i kyrkan!

 

Speldagarna har under de senaste åren samlat upp mot 60 personer och det känns väldigt roligt att så många kan komma och känna sig hemma i vår kyrka! Det blir mängder med brädspel, men även gott om tid att umgås och knyta nya kontakter. Dagen börjar kl 10:00 och håller på till tidigast kl 23:00. Bjud med en vän och kom!

 

Mer info finns på facebook (Holy Dice Speldag)

 

 

ÅRSHÖGTID, KNYTKALAS OCH EXTRA ADMINISTRATIONSMÖTE!

 

8 januari har vi församlingens årshögtid. Det är ett församlingsmöte med knytis!

 

Vi kommer även ha extra administrationsmöte för både församlingen och Tolv Korgar. Ta med dig något gott att äta under knytkalaset så ses vi!

Regementsgatan 75 - 645 33 STRÄNGNÄS - info@pingststrangnas.se - 0152-215 69