...där jag finner ro

 

En av bibelns mest kända psalmer är den 23e psalmen. David skriver om Gud som den gode herden som leder honom på rätt väg. David hade ju själv jobbat som herde, så han beskrev Gud med en bild han själv kände till väl.

 

Psalmen inleds med orden:

HERREN är min herde, mig skall intet fattas, Han låter mig vila på gröna ängar; Han för mig till vatten där jag finner ro.

(jag citerar den gamla översättningen, det är den jag vuxit upp med och kan utantill)

 

Dom där orden tycker jag är väldigt härliga på nått sätt. Beskrivningen av Gud som den som låter mig vila i det gröna gräset. Han som leder mig till friskt vatten där jag kan slå mig ner och få ro. Tänk att få tillhöra en Gud som är sådan att när vi behöver det så tar Han med oss till ställen där vi får lugn och ro, frid.

 

David använder som sagt en bild han själv känner till, bilden av herden och fåret. Hade vi skrivit psalmen hade vi troligtvis använt oss av en annorlunda bild. Frågan är hur den hade sett ut? Vi får ju såklart gärna låna Davids bild, men vet vi hur och vart Gud leder oss för att vi ska få den vila och ro vi som människor behöver. Jag tror vi mår bra av att be Gud ta oss dit där vi får frid. Tänk va gött att få vila ut på en go sommaräng med Gud. Jag tror absolut vi kan få be Gud om att leda oss dit.

 

/ Samuel Lewinson

 

Vecka 16

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

 

Söndag

 

 

 

Vecka 17

Tisdag

Onsdag

 

Torsdag

Lördag

Söndag

(17 - 23 april)

09:00 Bön i kyrkan

14:00 12 Korgar öppnar

18:00 Språkcafé

15:30 Alpha på persiska

10:00 12 Korgar öppnar

17:00 Gudstjänst på finska

10:30 Gudstjänst med dop!

15:00 Holy Dice

 

 

(24 - 30 april)

09:00 Bön i kyrkan

14:00 12 Korgar öppnar

16:00 Bibelsamtal på finska

18:00 Språkcafé

10:00 12 Korgar öppnar

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

KYRKKAFFE PÅ 12 KORGAR

 

Söndagen den 7e maj kommer vi dricka vårt kyrkkaffe på 12 Korgar!

 

Den senaste tiden har det flyttats och byggts om en del nere i vår butik. Ni som har varit där någon gång de senaste veckorna har såklart sett att det är grejer på gång! Inte minst har café-delen på 12 Korgar fått ett rejält lyft! Dels har caféet blivit större, byggts om och blivit ännu fräschare. Dessutom har fikautbudet ökat ordentligt, så nu har vi ett riktigt fik!

 

Detta ska vi såklart fira, och därför kommer vi efter gudstjänsten 7e maj ta oss ner till butiken för att dricka kaffe där. Det blir som en slags invigning för oss som församling, och en möjlighet att få fira att vi har en butik där vi drömmer om och jobbar för att Guds rike ska spridas till alla som är där.

 

Så 7e maj tycker jag du ska bjuda med en vän till kyrkan, och efter mötet ses vi på Norra Strandvägen!

 

Regementsgatan 75 - 645 33 STRÄNGNÄS - info@pingststrangnas.se - 0152-215 69