PMU gör ett fantastiskt jobb

 

I torsdags fick vi på 12 Korgar besök från PMU! Vår butik samarbetar med PMU, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete, som funnits i 50år. Delar av vårt överskott går till bistånd de jobbar med i över 35 länder. Förutom att de jobbar med katastrofhjälp, utbildning och hälsa, stöttar de även anslutna Second Hand butiker. Vi får mycket bra hjälp och nätverkar varje termin med kollegor i andra städer.

 

Under besöket i torsdags fick hela personalgruppen höra om de projekt som är akuta i världen just nu. Det är stora katastrofer som pågår i skuggan av välfärd och presidentval och det är långt ifrån löst även om nyheterna inte rapporterar om det.

 

T.ex. i Sydsudan har många tvingats fly till följd av det krig som startade 2013 och lever idag som internflyktingar och kan därför inte sköta sina jordbruk som många gånger är den enda inkomsten.

Dessutom har naturfenomen "el nino" bidragit med extrem torka som drabbar tusentals. Flodbäddar torkar ut och gör det omöjligt att försörja sig.

 

Magdalena från PMU berättade hur hopplöst det ibland kan kännas. Att det är svårt att se något ljus i tunneln när man ser hela problem. Man vet inte vart man ska börja hjälpa. MEN, hon visade på många och tydliga exempel där PMU är med och gör stor skillnad.

Hjälpen når fram, löser inte stora problem, men räddar människoliv.

Genom biståndspengar från PMU, indirekt från 12 Korgar, får barn nutritionspaket och räddas från svält. Ödemarker grönskar och ger mat. Barn i flyktingläger får gå i skolan. Kvinnor får vård på Panzisjukhuset efter att ha utsatts för sexuellt våld i Kongo.

 

PMU gör ett fantastiskt jobb och det är så bra att vi är en del av det!

 

/ Stina Lewinson

 

EN EKONOMISK RAPPORT

 

Nedan finns tre staplar som visar på hur mycket pengar vi har samlat in i församlingen de senaste tre månaderna, och hur mycket vi skulle behöva samla in för att ha råd att göra allt det vi gör. Tyvärr ligger vi ganska mycket efter (sammanlagt 42 291kr).

 

Det finns en tanke i bibeln om att det man har fått som gåva får man också vara med och ge som gåva. Vi har alla fått olika saker vi kan vara med och bidra med, och man ska inte ställa olika människors gåvor mot varandra. Det här med att ge vidare det

man fått gäller även pengar. De som har tillräckligt med pengar för att kunna ge vidare behöver vara med och göra det.

Guds rike byggs genom att människor ger vidare av det de fått, och på samma sätt bygger vår församling på att vi är med och ger. Nu när vi såhär i början av året ligger så tydligt efter det behov vi har vill jag uppmuntra alla att fundera på om det finns möjlighet att vara med och ge lite extra framöver.

Om vi hjälps åt kan vi absolut samla in de pengar vi behöver för varje månad! Hoppas du vill vara med att ge efter din förmåga. Och var gärna med och be för församlingens ekonomi!

 

Här kommer två enkla sätt som du alltid kan ge via: Bankgiro: 428-2240 – Swish: 123-288 57 13

Vecka 17

Tisdag

Onsdag

 

Torsdag

Lördag

Söndag

 

 

 

Vecka 18

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Lördag

 

Söndag

(24 - 30 april)

09:00 Bön i kyrkan

14:00 12 Korgar öppnar

16:00 Bibelsamtal på finska

18:00 Språkcafé

10:00 12 Korgar öppnar

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

 

 

(1 - 7 maj)

09:00 Bön i kyrkan

14:00 12 Korgar öppnar

18:00 Språkcafé

10:00 12 Korgar öppnar

17:00 Gudstjänst på finska

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

19:00 Lovsångsmöte med dop!

KYRKKAFFE PÅ 12 KORGAR

 

Söndagen den 7e maj kommer vi dricka vårt kyrkkaffe på 12 Korgar!

 

Den senaste tiden har det flyttats och byggts om en del nere i vår butik. Ni som har varit där någon gång de senaste veckorna har såklart sett att det är grejer på gång! Inte minst har café-delen på 12 Korgar fått ett rejält lyft! Dels har caféet blivit större, byggts om och blivit ännu fräschare. Dessutom har fikautbudet ökat ordentligt, så nu har vi ett riktigt fik!

 

Detta ska vi såklart fira, och därför kommer vi efter gudstjänsten 7e maj ta oss ner till butiken för att dricka kaffe där. Det blir som en slags invigning för oss som församling, och en möjlighet att få fira att vi har en butik där vi drömmer om och jobbar för att Guds rike ska spridas till alla som är där.

 

Så 7e maj tycker jag du ska bjuda med en vän till kyrkan, och efter mötet ses vi på Norra Strandvägen!

 

HAMPEVECKAN 2017

 

Planeringen inför årets Hampevecka är i full gång och känslan inför sommarens vecka är att det kommer bli sjukt bra i år!

Hampe är ett läger för ungdomar och som görs tillsammans av flera kyrkor i Sverige. Förra året kom drygt 450 ungdomar, och deltagartrender pekar bara uppåt!

 

Givetvis ska vi åka så många som möjligt från Strängnäs även i år! Mer info finns att läsa på hemsidan (hampeveckan.nu) eller kontakta Samuel. Vet du nån i åldern 13-19 år som borde hänga med så bjud med dom!

 

BARNLÄGER PÅ BJÖRKENÄS

 

Den 28 juni - 1 juli kommer årets sommarläger på Björkenäsgården gå av stapeln! Fokus ligger på bad, lek, bra bibelsamlingar, många kompisar, god mat och härliga kvällssamlingar.

Lägret är för dig som nu går i årskurs 1-6.

 

Som vanligt gör vi lägret tillsammans med Ärla, Eskilstuna och Malmköping. Det är ett perfekt tillfälle för alla som är med att lära känna nya kompisar!

 

I vintras gjorde vi ett sportlovsläger för just dessa åldrar tillsammans med Eskilstuna, och med tanke på hur härligt det lägret var så förväntas inget mindre än succé under sommarlägret!

 

Vet du om någon som borde åka på detta läger så bjud med dom, det kommer bli några riktigt guld-dagar!

 

Regementsgatan 75 - 645 33 STRÄNGNÄS - info@pingststrangnas.se - 0152-215 69