Att fylla på

 

Vi människor behöver hela tiden fylla på med saker i våra liv. Det mest aktuella är väl syre, som vi behöver få i oss precis hela tiden. Dessutom behöver vi vatten, vilket vi inte klarar oss utan många dagar. Även mat behövs regelbundet för att vi ska fungera. Sedan behöver vi värme, trygghet, kärlek och sådant som får oss att må bra.

 

Det finns en stor trygghet i att veta att Gud känner oss och vet vad vi behöver i våra liv. När Jesus lär oss hur vi ska be säger Han "ge oss i dag vårt dagliga bröd". Det är en bön om att få det vi behöver för dagen. Du Gud som känner mig och vet hur mitt liv ser ut, ge mig det jag behöver för den här dagen. Den bönen får vi gärna be varje dag.

 

När David i psalm 23 beskriver hur Gud ger skriver han "du låter min bägare flöda över". David upplever hur Gud ger, så till den grad att David inte kan behålla allt som ges honom, så det flödar över. Det fina när det flödar över, det är att det kommer andra till del. Jag kan få så mycket att det spiller över på dem som finns i min närhet. Jag tror vi kan be Gud om att ge oss det vi behöver för dagen, och i sådan mängd att det kan få komma andra till del. Då stannar inte välsignelserna hos oss utan får bli till glädje även för andra människor!

 

 

/ Samuel Lewinson

 

 

FÖRSAMLINGSHELG I HÖST

 

Nu är det sommar, och det ska vi alla njuta av så mycket vi bara kan! Men redan nu bör du planera in för den församlingshelg som startar upp höstterminen!

Det är den 8-10 september som vi kommer att träffas på Follökna, en gård inte så långt från Malmköping.

 

Så boka in denna helg så du kan vara med så mycket som möjligt! Mer info kommer såklart framöver.

 

 

Vecka 24

Onsdag

Fredag

Lördag

 

Söndag

 

 

 

Vecka 25

Onsdag

 

Fredag

Lördag

Söndag

(12 - 18 juni)

14:00 12 Korgar öppnar

14:30 Alpha på persiska

10:00 12 Korgar öppnar

17:00 Gudstjänst på finska

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

 

 

(19 - 25 juni)

14:00 12 Korgar öppnar

16:00 Bibelsamtal på finska

14:30 Alpha på persiska

10:00 12 Korgar öppnar

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

HOLY DICE SPELDAG

 

Den 8 juli är det dags för speldag i kyrkan!

 

Speldagarna har under de senaste åren fyllt cafévåningen med människor och det känns väldigt roligt att så många kan komma och känna sig hemma i vår kyrka! Det blir mängder med brädspel, men även gott om tid att umgås och knyta nya kontakter. Dagen börjar kl 10:00 och håller på till tidigast kl 23:00. Bjud med en vän och kom!

 

 

Regementsgatan 75 - 645 33 STRÄNGNÄS - info@pingststrangnas.se - 0152-215 69