Tillsammans bygger vi kyrka

 

I söndags välkomnade vi 8 medlemmar till vår församling. Vi är nu 217 medlemmar. Vi börjar bli en ganska stor familj. Jätteroligt!

 

Jag fick frågan i söndags vad det betyder att bli medlem i församlingen. Vad är skillnaden mellan att komma som gäst till kyrkan och att komma hem till sin kyrka, sin andliga familj? Jag tror att något av svaret redan kan anas i frågeställningen. Att offentligt visa att det här är min kyrka, att känna att man kommer hem och inte är gäst, att få tydligare vara med och påverka och välkomna nya människor, att tillsammans med övriga faktiskt vara med och bygga församlingen.

 

I vår kyrka ska man alltid känna sig välkommen som gäst, känna att man får göra som det uppmanas i evangelierna, att komma och se. När du tar steget att bli en medlem så säger du att du också vill börja vandringen av lärjungaskap tillsammans med oss. Att vi får göra som Jesus uppmanar oss till, nämligen att bli lik Honom, att bära varandras bördor, att komplettera varandra som lemmar i en kropp, att tillsammans fira nattvard och veta att vi tillhör varandra tack vare det som Jesus gjort för oss.

 

Medlem blir man i församlingen, inte på grund av något man själv presterar utan för att man tror och tar emot det som Jesus har gjort.

 

Tillsammans bygger vi kyrkan! Välkommen du också!

 

/ Fredrik Olsson

 

 

BIBELSTUDIER – ROMARBREVET

 

På tisdag (14 feb) kör vi vårens första bibelstudie med fokus på Romarbrevet! Vi möts klockan 18:30 för att inledningsvis få lyssna på undervisning om några av brevets kapitel. Därefter tar vi en kopp kaffe och samtalar sedan om vad vi läst och hört tills samlingen är slut klockan 20:00

 

Hoppas du kan komma med, och bjud gärna med ett par vänner. Vi tror det kommer bli väldigt intressanta kvällar!

 

 

Vecka 7

Tisdag

 

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

 

Söndag

 

 

 

Vecka 8

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

 

Söndag

(13 - 19 feb)

09:00 Bön i kyrkan

18:30 Bibelstudium om Romarbrevet

14:00 12 Korgar öppnar

18:00 Språkcafé

15:30 Alpha på persiska

10:00 12 Korgar öppnar

Vinterns barnläger startar!

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

 

 

(20 - 26 feb)

Vinterns barnläger slutar

14:00 12 Korgar öppnar

18:00 Språkcafé

15:30 Alpha på persiska

10:00 12 Korgar öppnar

17:00 Gudstjänst på finska

10:30 Gudstjänst

15:00 Holy Dice

VINTERNS BARNLÄGER

 

På lördag (18 feb) startar vinterns barnläger! Vi i Strängnäs gör lägret tillsammans med pingstförsamlingen i Eskilstuna. Det kommer nästan 70 barn som från lördag till tisdag kommer ha superroliga dagar med mycket skoj och grymma möten!

 

Var gärna med och bed dessa dagar för alla barn som är med! Vi har stor tro för att Gud kommer göra fantastiska saker i barnens liv, så var med och be!

 

 

 

Regementsgatan 75 - 645 33 STRÄNGNÄS - info@pingststrangnas.se - 0152-215 69