Fina relationer!


Så var det redan september och ännu en gång konstaterar man att sommaren är kort. För min del blir denna höst annorlunda. Nu påbörjar jag min föräldraledighet och om en månad väntas Lewinsons nya familjemedlem. Så detta blir mitt sista veckobrev på ett tag.


På 12 Korgar har vi många stamkunder och de är som en "shoppingförsamling" i butiken. Det har glatt mig så att många av dem gratulerar, frågar och önskar lycka till med bebisen varje försäljning vi ses.

I och med det har tanken har slagit mig nu, mer än innan, hur värdefull vår Second Hand är rent socialt. Ofta slås man av det synliga. T.ex. hur fantastisk det är att vi får in så mycket fina saker, att vi säljer mycket och att vi har så otroligt bra överskott! (Över en miljon 2016)

Men senaste tiden har jag insett hur mycket fina relationer vi har till våra kunder på 12 Korgar. De flesta försöker vi ge ett "hej!", ett leende, packhjälp i kassan eller bärhjälp  till bilen. En del frågar vi hur de mår, hur de har det eller uppmuntrar.


Jag tror att det finns ett evighetsvärde i detta. Att det gör något långt större än vad vi kan klura ut.

Vår butik är ett brett missionsfält. Här samlas samhällsklasser, folkgrupper och generationer i samma gamla bilhall. Och vi får sprida Guds rike genom våra ord, händer och fötter.


Var med och be för 12 Korgar, volontärarbeta eller kom och prata med kunder. Tillsammans gör vi skillnad för Guds Rike!


/ Stina Lewinson


FÖRSAMLINGSMÖTE PÅ EN ONSDAG


Den 13e september är det dags för terminens första församlingsmöte! Framöver kommer våra församlingsmöten ligga på onsdagarna, detta efter beslut som fattas under våren. Spännande med ett delvis nytt grepp på dessa möten som vi tror kan ha flera fördelar!


Nästa möte blir alltså onsdagen den 13e, då vi primärt kommer samtala om uthyrningsrummen och projekt Vinternatt. Samtal om dessa två ämnen kommer även ske på församlingslägret. Se till att vara med, så ses vi!


Vecka 36

Onsdag

Fredag till

söndag


Lördag

SöndagVecka 37

Tisdag

Onsdag


Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

(4 - 10 sept) 

14:00  12 Korgar öppnar

Församlingshelg på Follökna

Söndagens Gudstjänst firas på församlingslägret!

12 Korgar stängt

15:00  Holy Dice(11 - 17 sept) 

09:00  Bön i kyrkan

14:00  12 Korgar öppnar

19:00  Församlingsmöte

18:00  Språkcafé

18:00  Nya Freppus

10:00  12 Korgar öppnar

10:30  Gudstjänst

13:00  Alpha på persiska

15:00  Holy Dice

17:00  Gemensam träning - Malmby grusgrop

ÅRETS  FÖRSAMLINGSHELG


8–10 september är det dags för årets församlingshelg! Vi ses på lägergården Follökna, utanför Malmköping.


Vi kommer drömma om församlingen, diskutera möjligheter som vi ser framåt, vi kommer fundera hur vi blir än mer relevant som kyrka i Strängnäs idag. Vi kommer även få hjälp av Katharina Bläser (som va med förra året) som kommer hålla i samlingarna för barnen.


Är du inte anmäld men vill med måste du anmäla dig snarast!

Regementsgatan 75  -  645 33 STRÄNGNÄS  -  info@pingststrangnas.se  -  0152-215 69