En liten grupp med mycket liv


Runt nyår, med alla löften, brukar cynikern lufta att “det enda som är riktigt säkert är förändring” (underförstått då att resultatet är mindre säkert)… Kanske låter sorgligt men det är ju faktiskt ganska sant.


Även auktoriteterna talar ju om förändring. I fysiken talar termodynamikens andra huvudsats om att alla spontana och naturliga processer strävar efter att öka oordningen i universum. Dvs om allting lämnas åt sig självt så blir resultatet en stadig, obeveklig förändring som leder till kaos.


I bibeln läser vi på flera ställen om alternativet, en aktiv förändringsprocess, som är ett resultat av något unikt för jorden - LIV.


Nyligen läste jag t ex det här ordet i 1 Kor 37-38 där ett naket frö som läggs i jorden  förändras. Det dör och blir till - ja till precis det som Gud tänkt det att bli.


Om ett frö läggs i bördig jord, får näring, vatten och ljus, vårdas och sköts om så får även ett litet frö, genom livets aktiva och märkliga process, chansen att bli något mer.


Min pappa brukar säga: Alla vet hur många mangokärnor det finns i en mango, men vem vet hur många mangofrukter det finns i en mangokärna?


Jag vill leva i en gemenskap där det frö Gud lagt i ditt och i mitt liv får de bästa förutsättningarna att växa, frodas och föröka sig, precis lika mäktigt och märkligt som Gud har tänkt från allra första början.


/Benjamin Nyman


JOEL BACKMAN


På söndag kommer Joel Backman från Elimkyrkan i Eskilstuna på besök.


Han har gett ut en bok som betraktar nåden ur olika perspektiv, för att utmana oss att möta Guds nåd sådan den verkligen är.!


HEMGRUPPERNA


Vi kommer träffas med alla hemgruppsledare 29/1. Syftet är att få höra hur ni har det i er hemgrupp och vad ni har för vision och drömmar hos er.


Har du önskemål så ta gärna upp det med din hemgruppsledare innan måndagen 29/1.


Vill du vara med i en hemgrupp? Förekom genom att maila Benjamin Nyman direkt eller riskera att bli kontaktad ändå:


benjamin(at)nymanaudio.com


09:30  Bön

14:00  12 Korgar öppnar

18:00  Språkcafé

10:00  12 Korgar öppnar

17:00  Gudstjänst på finska

18:00  Gudstjänst på tigrinja

10:30  Gudstjänst - besök av Joel Backman

15:00  Spelsöndag

19:00  En enkel Gudstjänst Vecka 4

Tisdag

Onsdag

Torsdag

LördagSöndag